פטרית הקנדידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/03/2002 | 20:31 | מאת: אסף

שלום מזה כמה שנים שאני סובל מעייפות כרונית בצורה חריגה, חולשות, חוסר אנרגיות, מצבי רוח משתנים, גזים ובעיות חמורות במערכת העיקול, צרבות חמורות ביותר, ופטריה באיזור המפשעה שהחלה עוד בתקופת הצבא, נעלמה וחוזרת לסירוגין (יש לציין שאני בן 24). התופעות שאני מתאר הם בניגוד גמור לאופי שלי שהוא פעלתני ואנרגתי. כל זאת ללא הסבר מיוחד. עשיתי כבר בדיקות דם ללא תוצאות מיוחדות. כמו כן יש לציין כי בדכ אני אדם בריא ללא בעיות בריאות מיוחדות. לאחרונה שמעתי על פטריה בשם קנדידה שייתכן והיא הגורם לבעיותי. ידידתי הטובה שסובלת בדיוק מאותם תחושות כמוני עשתה בדיקה והתוצאות אכן הראו על קיום פטריה. לפני מספר חודשים כשהתייעצתי עם רופא המשפחה שלי הוא ביטל את האפשרות שאני מעלה פה. רציתי לדעת מה ידוע על הפטריה, איך ניתן לבדוק זאת ומה הטיפול. ממני שסובל כבר זמן רב....

18/03/2002 | 20:42 | מאת: אסף

יש לציין כי משך תקופה ארוכה לקחתי אנטיביוטיקה מסוג מינוצין לטיפול באקנה. התופעות המתוארות החלו בערך לאחר/ במקביל לנטילת התרופה. לא סבלתי משום תופעה מהמתואר לעיל טרם נטילת האנטיביוטיקה.

שלום אסף, CANDIDA היא פטריה המהווה חלק מה"פלורה" הטבעית של כולנו ובדרך כלל היא אינה גורמת לתופעות קליניות. לפעמים, למשל כתוצאה מלקיחת אנטיביוטיקה לזמן ממושך (שהורגת הרבה חיידקים בגופנו אך לא פטריות), מתרבה הפטריה וגורמת לתופעות כגון הפרשות מהנרתיק בנשים, טעם רע בפה וכתמים לבנים על הלשון, ואולי אף את ה"פריחה" בעור שאתה מציין. יחד עם זאת, פטרת העור נגרמת, בדרך כלל, ע"י סוגי פטריות אחרות (כגון TINEA), כך שאינני בטוח כלל שה"פריחה" שלך נגרמה באמת ע"י קנדידה. בכל מקרה, הקשר בין קנדידה (או פטריות אחרות) לבין חולשה, תשישות, מצבי רוח משתנים וכדומה מעולם לא הוכח, ואני הייתי מחפש סיבות אחרות לתופעות אלו. הרבה בריאות אפי

05/04/2003 | 11:34 | מאת: שושי

שלום ביתי בת ה-10 שמנה בבדיקות בדם גילו שיש לה שומנים בדם. החלטאתי ללכת איתה למרכז אומפטי לטפל בבעיה, המטפלת החליטה שיש לה את הקנדידה שאוהבת מתוקים ופחמימות, ולכ נתנה לה טיפול של טיפות אבץ ואבקה . היא טענה שהילדה נפוחה מהפטריה ולא שמנה. ברצוני לשאול האם אפשר להבחן קנדידה בלי רק מראיה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות