עידכונים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/11/2009 | 01:54 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין ראשית תודה על התייחסותך העניינית. הנגיף ככל הנראה אכן קוקסאקי, נגעים רבים ומפושטים בחלל הפה (לשון, חיך רך, חיך קשה, שפתיים (ליינינג מוקוזה באזור פנימי יותר), חום גבוה מאוד מזה 24 שעות (מעל 40), לשון תותית...בקיצור - מכוון מאוד לקוקסאקי. הרפס - לא נראה לי כלל וכלל, אדנו...לא נראה אופייני. אני מניחה שזה קוקסאקי. בכל מקרה מאז מתן חלב עיזים טרי יש פתיחת פערים בין מתן מוריד חום אחד למישנהו. בהתעלם לרגע מעניין חלב העיזים יש כמה דברים שלא שאלתי ומשהו שלא ברור לי: 1. ענית לי כי מים וסבון אינם הורגים את הנגיף. ובכן... האם אין טעם לרחוץ ידיים כלל או שסבון ומים מפחיתים את ריכוז הוירוס ומקשים עליו את ההדבקה? (ענית פעם לגבי וירוסים ככלל אם אינני טועה שסבון ומים מצמצמים את יכולת ההדבקה, האם זה נכון גם כאן?) 2. במידה ואכן מדובר בקוקסאקי (שוב, בהתעלם מחלב עיזים) כמה ימים לרוב נמשך חום כ"כ גבוה מסך כל ימי המחלה? 3. אני יודעת שהספרות הרפואית אינה מצדדת ואינה שוללת חלב עיזים אך אתה חייב להסכים איתי כי בחלב עיזים נמצאו גלובולינים שמצליחים לצמצם או לקצר או לעזור ברמה כזו או אחרת, בלחימת המערכת נגד קוקסאקי. (קרתי באיזה שהוא מקום שלא נמצאה דרך לשמר את החלבון פעיל ולכן לא ניתן ליצור מזה תרופה). ובהחלא ידוע לי כי רופאי הילדים אינם יכולים להרשות לעצמם להמליץ למרות שבסתר, פה ושם, הם כן משחילים את העניין הזה. בסה"כ הילדים סובלים מאוד, אמנם ויראלי אבל מאוד אגרסיבי מבחינת הקליניקה של המחלה. מה רציתי לשאול...לא יודעת בעצם. בכל מקרה, האם הבינותי נכון שמהרגע בו הגרון אובחן כאדום וביתי החלה להתלונן למרות שלא היה חום, האם ניתן להתייחס לנקודה הזו בזמן כתחילת המחלה? ובכלל אשמח לעצתך מה לעשות בימים טרופים קוקסאקיים שכאלה. תודה תודה. ענבר.

שלום ענבר, 1. לפי תאורך אני חושב שהרפס עדיין נמצא באבחנה המבדלת. 2. כמובן שרחיצת ידיים במים ובסבון מצמצמת בצורה משמעותית את אוכלוסית הנגיפים השונים שעל הידיים (אך לא הורגת אותם עד האחרון שבהם). 3. הגיוני לצפות שהחום של בתך ימשך עוד מספר ימים. 4. שנינו יודעים שיש הרבה דברים שאנו- הרופאים- לא מבינים (עדיין או בכלל). אינני פוסל את השימוש בחלב עיזים למחלת "הפה והגפיים" אך אינני יכול להמליץ על הטיפול הזה בהיעדר הוכחות ליעילותו. 4. מבחינתי תחילת המחלה היא הופעת הסימפטום או הסימן הראשון שלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות