ושוב אני CMV בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/03/2002 | 14:32 | מאת: טל

צהריים טובים אפי מה שלומך? חזרתי אליך, לפי הבנתי ישנה אפשרות לעשות בדיקת מי שפיר בשבוע ה-21 (לפי מה שהסבירו לי בשבוע זה מפריש העובר את הוירוס בשתן ומידה ונדבק) האם בדיקה זו מדויקת? האם לאחר בדיקה זו נאמר והתוצאות שליליות ולא נראית הדבקות אפשר להתחיל "לישון" בשקט? או שעדיין התשובות אינן סופיות גם בשלב זה? תודה טל

שלום טל, בדיקת מי שפיר לאבחנה של זיהום חריף ב- CMV היא אפשרית, וייתכן שגם תתרום לאבחנה, אך היא אינה נטולת סיכונים (למשל- זיהום חיידקי או הפלה "ספונטנית"), שגיאות (למשל- תשובה שלילית למרות המצאות הנגיף בגוף העובר), ובעיות "פילוסופיות" אחרות. לדוגמא- מה תעשי אם בשבוע 21 (או ב-22, היות וצריך לחכות גם לתשובה!) להריונך יבשרו לך שכן לקית ב- CMV בהריונך? האם תבצעי הפלה / לידה מוקדמת יזומה בעיתוי, זה או סתם תכנסי לחרדה? לאור זאת, אני ממליץ בפנייך לשקול הייטב כל בדיקה עתידית שתעשי בנושא- על הסיכונים והסיכויים הכרוכים בה. (דרך אגב, במציאות שבה אנו חיים, ובלי קשר ל- CMV או לגורם זיהומי אחר, אני חושש ש"לישון בשקט" זה מושג שאת יכולה לשכוח ממנו אחרי הלידה- גם אם וכאשר יוולד לך ילד/ה בריא/ה לחלוטין). הרבה בריאות אפי

17/03/2002 | 22:09 | מאת: טל

לא כל-כך הצלחתי להבין ממך אם אתה ממליץ על מי שפיר או לא, אני יודעת מה הסיכונים הכרוכים בבדיקה זו וכנראה גם אצטרך לחיות עם העובדה שייתכן ואצטרך לעבור לידה מוקדמת. הייתי שואלת אותך שאלה חצופה אם זו הייתה אשתך מה היית ממליץ לה? לחכות לנסות או להרים ידיים כבר מעכשיו? להפיל? ולנסות שוב מהתחלה? אני מצטערת אם ישנה הרגשה שאני זורקת אליך את הכדור בנוגע להחלטה אבל באמת שאני אובדת עצות. דרך אגב קראתי את כל התכתובות שלנו עד כה ונראה לי שאת החשוב מכל או לא, שכחתי לציין בפניך, לפני מעל לארבע שנים גילו לי CMV בעקבות תשישות כרונית. האם ייתכן שלכן אני חיובית? או שאין קשר? בקופ"ח איבדו את התיק שלי במעבר למרפאה אחרת והבדיקות הקודמות כבר לא שמורות גם במחשב המעבדה (בדיקות נשמרות שלוש שנים, לפי דברי רופא המשפחה שלי). ושוב תודה טל

מנהל פורום מחלות זיהומיות