שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/03/2002 | 08:03 | מאת: ריקי

בחצי השנה האחרונה אני סובלת מכאבי גרון ויראליים שהופכים מידיי פם לחידקיים. הסטרפטוקוק הוא בתא המוליטי מקבוצה c. נאמר לי בקופת חולים שזה לא חיידק קליני. מה פרוש הדבר? מדוע גם לאחר קבלת אנטיביוטיקה הוא לא נעלם? אם הוא לא עושה דלקת אני לא מקבלת טיפול. פטמיות הטעם שלי וגדלו כבר חצי שנה והלוע בגוונים של אדום ולבן. כמו כן, יש לי כאבי עיניים . מה יכולה להיות הסיבה למחלה כל כך ארוכה? אין לי מחלת הנשיקה ולא צטימגלו וירוס. הייתי אצל הרבה רופאים ועדיין אין לי תשובה.

שלום ריקי, חיידק סטרפטוקוקוס מקבוצה C הוא בהחלט חיידק "פתוגני"- דהיינו ביכולתו לגרום לתלואה (למשל כזו המתבטאת בכאבי גרון וחום), אך הוא שונה מחיידק הגרון ה"טיפוסי" הגורם לדלקות גרון חיידקיות- סטרפטוקוקוס מקבוצה A- בכך שהוא אינו גורם לנזק מאוחר הנקרא RHEUMATIC FEVER. יחד עם זאת, יש לדעת כי עובדת בידודו של החיידק בתרבית גרון אינה בהכרח מהווה עדות כי הוא זה שגורם לסימפטומים הנ"ל (וייתכן שתלונותיך נגרמו ע"י נגיף כלשהו, והחיידק בודד בגלל שחיידקים צומחים בתרבית גרון שגרתית ונגיפים לא). בנוגע לשאלתך השניה- החיידק הזה (כמו גם הסטרפטוקוקוס מקבוצה A), למרות היותו רגיש לאנטיביוטיקות רבות, יכול לחזור ולצמוח בגרון גם לאחר טיפול מוצלח. הסיבה לכך לא ברורה עדיין. ולסיום- אינני רואה קשר בין תלונתך על כאבי עיניים או הגדלה של פטמיות הטעם בלשון לבין בידודו של החיידק הנ"ל בתרבית הגרון שלך. הרבה בריאות אפי

13/03/2002 | 20:43 | מאת: ריקי

אם סטרפטוקוק c אינו גורם הבעייה, איזה נגיף יכול לגרום לתופעה של כאבי גרון במשך חצי שנה, בלוטות נפוחות, פטמיות טעם מוגדלות וכאבי עיניים (בעיקר שריפה ועייפות בעיניים). בקשר לעיניים טופלתי כבר באזולין וגם בטיפות אניטיביוטיות, אך ללא הואיל. האם יש בדיקות שכדאי לבקש בקופ"ח? כל הזמן אומרים לי לחכות בסבלנות, אך חצי שנה זה כבר מוגזם. ברצוני לציין שאני רוצה להרות ומצבי הבריאותי מפחיד אותי.

מנהל פורום מחלות זיהומיות