שחפת "רדומה"

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/08/2009 | 14:28 | מאת: עידית

ד"ר הלפרין שלום רב!! בעקבות לימודים במדעי הבריאות נתבקשתי לבצע טסט מנטו ובפעם השניה נמצאתי חיובית. (יש לציין שבדקיה ראשונית נעשתה אצלי לפני שנתיים ונמצאתי שלילית, לאחר מכן עשיתי שוב בדיקה לפני חודש בסורוקה ונמצאתי שלילית-4 מ"מ, ובפעם השלישית עשיתי שלשום ונמצאתי 13 מ"מ=חיובי) שאלתי היא האם יש סיכוי שהבדיקה טועה??? יכול להיות שהתגובה ביד היא תוצאה של בדיקות חוזרות? (3 בדיקות תוך שנתיים?) מה התרופה המומלצת- אני בריאה, בת 25 ולא לוקחת תרופות נוספות פרט לגלולות... כממו כן אני נשואה ותכננו להכנס להריון, במידה ואצטרך לקחת את התרופה האם להמנע מהריון בשלב זה? רוב תודות

שלום עידית, 1. יש סיכוי שתוצאת ה'מנטו' החיובית שעשית לאחרונה 'מושפעת' מהבדיקה שעשית לפני חודש (לא ברור לי מדוע את עושה כל הרבה בדיקות 'מנטו'- למה פעמיים במשך חודש?). 2. לפני שעוסקים בתרופה המומלצת למצבך יש להעריך (למשל ע"י רופא/ת המוסד החינוכי שבו את לומדת, או רופא/ת המלש"ח של משרד הבריאות) האם יש צורך בטיפול כזה. הרבה בריאות אפי

20/08/2009 | 18:47 | מאת: עידית

ד"ר הלפרין שלום רב! ראשית תודה רבה על תגובתך!! הסיבה לחזרה על בדיקות המנטו היא- תחילה משום שעבדתי בבי"ח הדסה ונדרשתי לבדיקה 1 שיצאה שלילית, ולאחר מכן כדי להתקבל ללימודי מקצועות הבריאות בב"ש נתבקשתי לעשות עוד פעמיים בהפרש של כחודש וחצי... האם יש דרך נוספת לוודא שאכן אני נושאת את המחלה הרדומה, לפני לקיחת טיפול איזוניאזיד? באמצעות בדיקת דם או משהו כזה? אפילו באופן פרטי... אשמח אם תפרט היכן אפשרי לעשות כן .. רוב תודות עידית

מנהל פורום מחלות זיהומיות