איך שומרים על תינוק במעון משפעת החזירים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/08/2009 | 10:10 | מאת: חן

שלום, הייתי רוצה לקבל עצה, בני בן בן 11 חודש חוזר בשבוע הבא למעון שבו נמצאים בערך 20 ילדים נוספים.הוא מוציא שיניים בתקופה זו וכל שן זה גם דלקת אוזניים, שיעול וליחה. כמבון שגם בגן הילדים הוא מכניס לפה צעצועים שנגעו בהם ילדים אחרים ומטבעם של תינוקות הידיים כל הזמן בפה. איך ניתן במצבים כאלה לשמור על תינוקות? ובנושא הזה, הוא אמור לקבל חיסון מחומשת של גיל שנה בעוד חודש בדיוק, האם במצב של היום כדאי לחסן?

20/08/2009 | 13:04 | מאת: ד"ר אפי

שלום חן, 1. אין המלצה לשנות את שגרת החיסונים של הילדים בישראל בגלל 'שפעת החזירים'. 2. אינני מכיר "טריקים" שאותם ניתן ללמד תינוקות בני 11 חודשים כדי שיצמצמו את סיכוייהם להידבק במחלה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות