CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/03/2002 | 17:30 | מאת: אלון

אפי שלום ותודה על תשובתך הקודמת . בבדיקת דם התברר שאין לי מונו אך יש לי משהו שנקרא CMV אשמח אם תכתוב לי בקיצור מה זה CMV , והאם יש טיפול מומלץ כלשהו . (אני סובל בעיקר מחולשה , גרון , וחום מפעם לפעם (38) ) . וכמו"כ כמה זמן זה לוקח (יש לי את זה כבר שבועיים) תודה

שלום אלון, זיהום ב- CYTOMEGALOVIRUS (או בקיצור CMV) דומה במקרים רבים ל"מחלת הנשיקה הקלאסית" (הנגרמת ע"י נגיף ה- EBV), הוא אינו מחייב טיפול (בחולים עם מערכת חיסון תקינה) וחולף לאיטו (תוך מספר שבועות) באופן ספונטני. מצד שני, הזיהום מסוכן לנשים בהריון ולאנשים עם חסר אינמונולוגי (חולי איידס, חולים מושתלים וכדומה), ולכן אני ממליץ בפניך להמנע ממגע הדוק עם נשים הרות או עם חולים כאלו עד להחלמתך המלאה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות