סכנת הידבקות במרפאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/08/2009 | 08:33 | מאת: חייל

יש לי את התסמינים של שפעת ואולי שפעת החזירים - חום, שיעול, יובש בגרון, חולשה כללית. אני רוצה ללכת מחר למרפאה כדי לקבל ימי חופש, אבל אני פוחד להידבק במרפאה במחלות אחרות (בשפעת מסוג אחר, בדלקות וכד'), במיוחד כי המערכת החיסונית נחלשת. השאלה שלי היא האם יש באמת סיכון רב בהליכה למרפאה והסתובבות בין חולים, ואם כן מה אוכל לעשות? ראיתי שכתבת שלא מומלץ ללבוש מסיכת סארס.

שלום חייל, 1. בוודאי יש סיכון מסוים בהליכה למרפאה (או לכל מקום אחר שבו, מטבע הדברים, מתרכזים אנשים שאולי סובלים ממחלות זיהומיות מדבקות). 2. לאור זאת, יתכן שדווקא במקומות כאלו (בניגוד למקומות שבהם ריכוז החולים הוא נמוך, כמו מטוסים וקניונים) מסייעות מסכות ה'פה-אף' בצמצום סיכויי ההדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות