שפעת חזירים הריון ואסטמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2009 | 19:59 | מאת: מיכלי

שלום ד"ר, אני בתחילת הריון ומאובחנת כחולת אסטמה. נוטלת בעת התקפים משאפי ונטולין, סימביקורט וכיוצ"ב. לעיתים גם עושה אינהלציה של ונטולין. אציין כי כשאני חולה בשפעת רגילה (!!!) אני סובלת כל כך בגלל שיעול קשה שאינו נפסק חודש-חודשיים, אף סתום וקשיי נשימה (בלילה אני ממש מתקשה להרדם כי אין לי אוויר). ככה עוברת עלי שפעת רגילה. כעת אני בתחילת הריון ואני מאוד מבוהלת מעניין שפעת החזירים כי שפעת רגילה עוברת עליי קשה ביותר ובסבל רב - ושוב- בגלל קשיי נשימה ואף סתום תמיד. איך אני יכולה להערך כדי למנוע סיבוכים וסיכונים לאור התיאור הנ"ל. תודה!!!

שלום מיכלי, כדי לנסות למנוע את סיבוכי 'שפעת החזירים', ההמלצה היא שאם וכאשר תפתחי 'מחלה דמוית שפעת' עלייך להגיע מיידית לבדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות