אישה מבוגרת בחברת חולי שפעת החזירים,מה הסיכון?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2009 | 15:31 | מאת: אלי

סבתי מגיעה לשבת לביתנו, ומאתמול בערב חלה הדרדרות במצבי, וישנם תסמיני שפעת - יתכן שזו שפעת החזירים ויתכן שלא.. אני מודע לכך שאני לא בקבוצת הסיכון (אני בן 27 ולא בהריון..) אולם סבתא שלי בת 92 בלי עין הרע, ולמרות שהיא לא סובלת ממחלה כרונית מוגדרת יש לי חשש שהיא תידבק ודברים יסתבכו חס וחלילה. שאלתי היא: האם לחשוש לכך?? חשבתי ללכת אחה"צ לבדיקת דם, אולם מסתמן שהתוצאות לא יגיעו עד שבת.. האם לא להסתכן ולצאת מהבית - ולא לקיים מגע עם סבתי?? תודה רבה רבה דוקטור, אני מעריך מאוד את תשומת לבך לשאלתי ובכלל לפורום מועיל זה! כל טוב אלי

שלום אלי, אם אתה סובל ממחלה נגיפית מדבקת כלשהי- כגון 'שפעת החזירים', אז אתה עשוי להדביק את כל האנשים שנמצאים בקרבתך, לרבות את סבתך בת ה- 92. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות