עמידות נגיף שפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2009 | 14:13 | מאת: יעל

ד"ר שלום רב, אני בהריון בשליש השני ומאוד משתדלת להיזהר מהדבקות בשפעת. בחדר אוכל אני משתדלת לקחת רק דברים חמים שכן קראתי שהנגיף לא שורד חימום מעל 70 מעלות. מה לגבי הקפאה? שאלתי היא לגבי תווך טמפרטורות (טמפרטורת מנימום - מקסימום) בהן הנגיף שורד. תודה רבה.

שלום יעל, 1. הנגיף שורד בהקפאה. 2. אין בידי מידע על הטמפרטורה המדויקת שבה מושמד הנגיף (וכמה זמן הוא צריך להיות בטמפרטורה זו כדי להבטיח את ההשמדה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות