האם נשים בהריון בשליש ראשון הינן בסיכון יותר גבוה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2009 | 09:49 | מאת: מורדי

האם נשים בהריון בשליש ראשון הינן בסיכון יותר גבוה משל שאר האוכוסיה שאינה בסיכון (גם אם הסיכון שלהן עדיין יותר נמוך מזה של נשים בשליש שני ושלישי להריון) ? מה השכיחות של סיבוכים בשליש שני ושלישי ? האם מלבד הסיכונים לאם יש גם סיכונים למומים בעובר (במקרה והאם עוברת את המחלה בשלום) ? תודה

שלום מורדי, 1. אין בידי מידע השוואתי בין הסיכון של נשים הרות בשליש הראשון להריונן (לבין זה של כלל האוכלוסיה) לפתח את סיבוכי 'שפעת החזירים'. 2. נגיפי השפעת בכלל אינם נחשבים כטרטוגנים (=גורמים למומים בעובר) במיוחד, אך עדיין אין בידנו מידע מספק בנוגע לנגיף 'שפעת החזירים' הנוכחי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות