זוג חולה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2009 | 09:05 | מאת: אריק

שלום אנחנו זוג 29/24 בריאים בדכ בתחילת השבוע חשתי כאב קל בגרון...היום,חמישה ימים אחרי אנחנו שנינו כבר זה היום החמישי סובלים מחום (בד"כ 37.5 אך ברגעים קשים יותר מגיעים אף ל38 וקצת) משתמשים באופטלגין,דקסמול קולד ונוסידקס. שנינו ללא כאבי גרון, אבל סובלים כאמחור מחום שיעול וכאבים בכל הגוף.. כמו כן ביום ראשון הייתי אצל הרופא ששלח אותי לביתי רק עם טיפול סימפטומטי הבנו כי שפעת החזירים היא שפעת רגילה(פחות או יותר) רומסוכנת לקבוצות ספציפיות, השאלה היא 1. עדמתי נהיה חולים,( 5 ימים זה לא מספיק?) 2. האם ניתן לבקש בדיקה ספציפית מרופא עמ שנדע כי אכן מה שעברנו היה השפעת המדוברת ולא סתם שפעת רגילה?? אציין כי שנינו ממש לא נוטים לחלות. תודה רבה

שלום אריק, 1. 'שפעת החזירים' נמשכת בד"כ מספר ימים (אך זה יכול להיות יותר מ-5). 2. על פי הנחיות משרד הבריאות לא מומלץ יותר לבצע בדיקות יעודיות ל'שפעת החזירים' (אצל מרבית האנשים החשודים כחולים במחלה זו). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות