שפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 17:46 | מאת: ליאת

הבן שלי עם חום גבוה מאוד משתעל ומתלונן על כאבי ראש. הייתי הבוקר אצל הרופא ששמע ריאות קצת לא נקיות והפנה אותי לספירת דם שיצאה גבוהה 17.91 עם 82% pmn נתנו לו אנטיביוטיקה והרופא אמר שזה בהחלט יכול להיות סיבוך של שפעת החזירים. הבן שלי אסטמתי וסובל גם מסטרידור ובכל זאת לא נתנו לי את התמיפלו, האם אכן זו יכולה להיות שפעת החזירים למרות שהבדיקות מראות על תהליך דלקתי ולא ויראלי? אם כן האם עלי לפנות למיון כדי שיתנו לו את התרופה? מה הסיכוי להדרדרות אם הוא מכוסה אנטיביוטית? אני ממש מודאגת

שלום ליאת, 1. לפי התיאור שלך עושה רושם שבנך אובחן כסובל מ'דלקת ריאות חיידקית'. 2. יכול להיות שדלקת זו היא סיבוך של 'שפעת החזירים', אך אין ביכולתי לומר לך זאת ללא ביצוע בדיקה מתאימה, ולכן אינני יכול לענות על שאר שאלותייך בנושא. 3. אם את חושבת שבנך איננו מקבל טיפול מספיק את יכולה לקחת אותו לבדיקה חוזרת ע"י רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות