האם הסינפטומים שיש לי מתאימים לשפעת החזירים והאם ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 15:04 | מאת: מירי

שלום רב, חזרתי שלשום ממלון באילת ושהיתי גם בבריכה. מאתמול אני מרגישה חולשה. כאבים בראש באיזור העיניים, בבטן העליונה, מעט בגרון וגם בחילה ושיעולים עם ליחה לפרקים. יש לי ביומיים הללו חום העומד על 37.5 כשבד"כ הוא 36.6. האם הסימפטומים הללו יש בהם כדי להעיד על שפעת החזירים? כיצד למנוע הידבקות המשפחה? האם ללכת לרופא? האם אני נחשבת כשייכת לקבוצת סיכון בהיותי חולת סכרת, לחץ דם גבוה וכולסטרול? כמה זמן לוקח לשפעת החזירים לחלוף?

שלום מירי, 1. יתכן שיש לך שפעת חזירים'. 2. אם אמנם מדובר במחלה זו היא חולפת בד"כ תוך מספר ימים. 3. את שייכת ל'קבוצת הסיכון' לפתח את סיבוכי המחלה. 4. לאור זאת מומלץ לך לגשת לבדיקת רופא/ה בהקדם. 5. כדי לצמצם את סיכויי משפחתך להידבק בנגיף מומלץ לך להימנע מלשהות בקרבתם עד להחלמתך; לחבוש מסכת פה-אף כשאת נמצאת לידם; ולהקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים תכופה במים ובסבון). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות