שפעת(?) חוזרת בתוך פחות מחודש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 10:59 | מאת: חיה

שלום, לפני כחודש הייתי מוגדרת כחשד לשפעת חזירים מכיוון שהייתי בקרבת תינוק שהיה לו שפעת חזירים לאחר חזרתו מחו"ל, הרופא במיון שלח אותי הביתה אמר להיות בבידוד שבוע וזהו ללא כל בדיקה ותרופה מכיוון שאני צעירה(20) ובריאה. בתחילת השבוע הנוכחי בלוטות הלמפה בגרון התנפחו לי הלכתי לרופא א.א.ג והוא אבחן דלקת גרון החום בבוקר 38 ובערב 39 וזה לא משתנה למרות שאני לוקחת אנטיביוטיקה זה היום השלישי, ואף מוזר בעייני שהראש כואב מאוד ומידי פעם גם הצלעות-(השיעול שלי דיי חלש). 1.האם יכול להיות שזו שפעת חזירים? 2.והאם בבדיקת משטח גרון רגילה מגלים את זה? 3.והאם זה נורמלי שהחום לא יורד? תודה רבה ויום טוב, חיה

שלום חיה, 1. אין זה סביר שאדם שחלה לפני כחודש ב'שפעת החזירים' יהיה חולה שוב כיום במחלה זו. 2. משטח גרון שגרתי איננו מאבחן מחלה זו. 3. "נורמאלי" זה מצב שבו אין לך חום. אם החום שלך לא יורד מומלץ לך לחזור לבדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות