סמני שפעת החזירים או דלקת ריאות?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 10:17 | מאת: צילי

שלום , לפני שבוע וחצי בני החל לחוש כאבי ראש המלוווים בחום קל(37.8 )כמו כן החל להשתעל והיה מעט מצונן. במרפאה הצבאית ערכו לו ספירת דם ובדיקת שתן,שנמצא תקינות.לא נאמר לו שיש חשש לשפעת החזירים! אתמול,נבדק שוב ,כיוון שעדין משתעל מאוד(אין לו חום מזה מספר ימים,גם לא צינון או כאבי ראש)נמסר לו כי יש לו שפעת החזירים. 1.האם יתכן שיש לו דלקת ריאות(בעבר חלה פעמים)? 2.לאור האמור ,האם זו אכן שפעת החזירים? מה משך ההחלמה?האם זקוק לתרופות? 3.האם כדאי לתת לו אנטיביוטיקה,פן-רפא וי-ק 500 לטיפול בשיעול? לתשובתך אודה

שלום צילי, 1. יתכן שיש לבנך דלקת ריאות. 2. יתכן שמדובר גם ב'שפעת החזירים'. אין בידי מידע המאשר או שולל זאת. 3. ההחלטה על הטיפול (האנטיביוטי ו/או האחר) בבנך צריכה להיות של הרופא/ה המטפל שלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות