טוקסופלזמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 09:47 | מאת: עדי

ד"ר הלפרין שלום, שאלה קצת מוזרה אבל בכל זאת קצת מטרידה. אני בהריון (שליש שלישי) ללא חיסון לטוקסופלזמה ולפני יומיים נחתכתי מאריזה של בקבוקי מים שהושארה בחוץ בקרבת חתולים שבאו עימה במגע- ריחרחו ונגעו, האם קיים חשש במקרה זה להדבקות ממשהו שהחתולים באו עימו במגע? האם יש צורך לבצע בדיקה באופן מיידי או קבלת אנטיביוטיקה למניעת הדבקות ונזק לעובר? תודה, עדי

שלום עדי, הדבקה בטוקסופלאזמה במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות