האם יש לי תסמיני שפעת החזירים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 09:05 | מאת: אושרית

שלום, משלשום אני מרגישה משהו שמציק בגרון וגורם לי להשתעל (בשונה מדלקת גרון, זה לא כואב, רק מציק כי גורם להשתעלות), חום (עד 38.2) שעולה ויורד לבד (לא לוקחת כלום להורדת החום) ובעיקר, שיעול. האם מדובר בתסמינים של שפעת החזירים? גם אם מדובר בתסמינים של שפעת החזירים, האם יש מה לעשות? (יש טעם בכלל לגשת לרופא?). בנוסף, יש לי תינוקת בת 10 חודשים שאני נמצאת איתה בבית, מה שאומר שסביר להניח שהיא תדבק (אני גם מניקה). האם היא נמצאת בקבוצת הסיכון? האם יש משהו שאני יכולה לעשות עבורה? תודה רבה, אושרית

שלום אושרית, 1. התסמינים המתוארים בשאלתך מתאימים ל'שפעת החזירים'. 2. אם מצבך הוא בסך הכל טוב אין סיבה לרוץ לרופא/ה. 3. תינוקת בריאה בת 10 חודשים איננה נחשבת כשייכת ל'קבוצת סיכון' לפתח את סיבוכי המחלה. 4. חבישצ מסכת פה-אף על ידך בזמן שאת נמצאת בנוכחות בתך, והקפדה שלך על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים תכופה במים ובסבון) עשויים להקטין את סיכויי ההדבקה של בתך בנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות