כמה זמן לפני שמישהו חולה - הוא עלול להדביק אחרים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/08/2009 | 00:00 | מאת: דליה

רציתי לשאול כאשר מישהו אובחן כחולה בשפעת החזירים, כמה לזמן לפני כן הוא יכל להדביק אחרים? שואלת כי שותף של הדירה של חבר של הבת שלי אובחן כחולה בשפעת החזירים היום. הבת שלי (31) וגם החבר כמובן היו בימים האחרונים במחיצת השותף שחלה, הבת למשל השתמשה במחשב שלו. שאלתי היא אם הבת עלולה היתה להדבק במחלה, ואם השותף עלול להדבק. ושאלה אחרת - אם כרגע הם כבר לא יהיו במגע עם השותף או לא ימצאו בדירה, ואם אמנם עלולים לחלות - מתי זה אמור לקרות, דהיינו כמה ימים צריכים לעבור ללא הדבקות כדי שאפשר יהיה להרגע? בתודה, דליה

שלום דליה, 1. לפי הנחיות משרד הבריאות אדם נחשב כמדבק ממועד תחילת מחלתו. 2. זמן הדגירה של המחלה הוא בין יום לשבוע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות