מה זה חיידק אציטו בקטר?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/03/2002 | 22:32 | מאת: אורי

ברצוני לדעת מה זה חיידק אציטו בקטר. סבתי נמצאת בבית החולים וכנראה נדבקה מאחר החולים, נמצאת בבידוד ואנו לא יודעים בכלל מה החיידק. למישהו במשפחה יש סימני פצעים בעור ובלשון פתאום וזאת לרח שהיה ממושכת ליד החולה בבידוד. מה תופעות הלוואי, מי עלול להידבק ואיך מגלים אם חולים? תודה מראש אורי

שלום אורי, חיידק ה- ACINETOBACTER הוא חיידק "מעיים" השכיח כגורם מזהם חולים בבתי חולים (במיוחד ביחידות לטיפול נמרץ) ובבתי אבות (עקב עמידותו הרבה לסוגי אנטיביוטיקות רבים הניתנים לחולים בקהילה). בחולים אלו הוא עשוי לגרום לדלקות ראה, דלקות בדרכי השתן, זיהומים בצנתרים תוך וורידיים וכדומה. בבית החולים החיידק עובר מחולה לחולה דרך ציוד שלא עבר חיטוי ואפילו על גבי ידיהם (הלא רחוצות מספיק) של אנשי הצוות הרפואי והסיעודי. תיאורטית, הוא יכול להדביק גם את המבקרים של חולים אלו אך הסיכוי לכך הוא נמוך. האבחנה נעשית בעזרת תרבית (למשל של ליחה או שתן) והטיפול בו הוא, כמו בכל חיידק, ע"י אנטיביויטיקה הניתנת, בדרך כלל, דרך הווריד לתקופה של בין שבוע לשבועיים. הרבה בריאות אפי

23/03/2002 | 18:09 | מאת: אורי

א'. תודה על התשובה ב.' האם יכול להיות מצב בו החיידק נמצא אצל החולה יותר משבועיים? כפי שידוע לי לסבתע שלי כבר יש את החיידק כשלושה שבועות. איזו אנטיביוטיקה נותנים בכדי לרפא - מה שמה? האם ניתן לרכוש אותה באופן עצמאי? ואיפה? איך אני יכול להיות בטוח שהסבתא מקבלת את הטיפול הנדרש מאחר ועובר כל כך הרבה זמן שהיא מאושפזת בבית החולים עם אותו החיידק?

26/03/2002 | 19:57 | מאת: אורי

אפי שלום שוב וברוך הבא ביקשתי לדעת כיצד אני יכול לדעת שהסבתא שלי מקבלת את התרופה למחלה הנ"ל מאחר והיא כבר סוחבת את החיידק הזה כבר חודש כנראה. חשבנו שכבר זה עבר לה אך בבית החולים אמרו שהיא עדיין עם החיידק הנ"ל. האם ניתן לרכוש את התרופה עצמאית ואיפה? האם יש סכנה בביקורים אצלה בבית החולים - (יש לי ילדה בת 3.5 ותינוק בן 6 חודשים) אודה לך על תשובתך המהירה חג שמח אורי

מנהל פורום מחלות זיהומיות