אסטמה ושפעת חזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/08/2009 | 15:25 | מאת: אורלי

לבני בן ה - 4 יש כנראה שפעת חזירים (יומיים). יש לו חום 38.5, הוא משתעל,יש לו מעט נזלת ולפעמים מתלונן על כאבי בטן וראש. יש לבני פעם בחודש מעין אסטמה קלה במשך 24 שעות כתוצאה מאלרגיה לקרדית אבק הבית, במקרה כזה הוא מטופל כפעמיים באנהלציה (ונטולין ובודיקורט). יש לי 4 שאלות: 1. האם בני נמצא בקבוצת סיכון? 2. כמה ימים בערך נמשכת השפעת? 3. בינתיים בני אוכל יחסית בסדר ושותה.מקווה שמצבו ישאר טוב והוא יחלים במהרה, אך אני רוצה לדעת מהם הסממנים שעלי לתת עליהם את הדעת ולהבין שכאן בני חייב לקבל טיפול יותר צמוד? 4. האם ממולץ לעשות אנהליציה במקרה שהשיעול מחמיר?תודה!

שלום אורלי, 1. ההגדרה של משרד הבריאות בנוגע לבנך (כשייך או לא ל'קבוצת סיכון' לפתח את סיבוכי 'שפעת החזירים') איננה ברורה. 2. בד"כ נמשכת מחלה זו מספר ימים. 3. אם יש החמרה במצבו של בנך מומלץ לך לקחתו לבדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות