מסרים סותרים בנוגע לסכנת השפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/08/2009 | 14:49 | מאת: אזרחית מבולבלת

שלום ד"ר הלפרין, מחד-מומחים רבים שמופיעים בתקשורת ממהרים להרגיע ולומר שאין הבדל בין שפעת החזירים לשפעת העונתית, אולם, מאידך, כל המערכות, הן מערכת הבריאות, והן התיקשורת, מתנהגים כאילו מדובר במחלה מסוכנת ומפחידה (בתי חולים רבים הוציאו הנחיות חדשות בנוגע לביקורים, ומי שמאובחן כחולה בשפעת החזירים נמצא בבידוד, פעולה שלא שמעתי שמפעילים אותה כנגד מי שחלה בשפעת עונתית.) גם מד"א הצטרף לחגיגה, והתמגן בדומה למיגון שהיה נהוג במלחמת המפרץ. גם הרשויות בחו"ל הוציאו הנחיות חדשות ומרחיקות לכת, כמו הקצאת חדרים במוסדות חינוך לחולים, סגירת מוסדות חינוך בעת הצורך וכו...).בבריטניה האזרחים בפאניקה. מה האזרח ההדיוט אמור להבין מזה? מסוכן או לא? זו לא חוכמה להגיד משהו אחד, ולנהוג אחרת. אני מתרשמת שמצד אחד מנסים לא להכניס את כולם לפאניקה, כי אז מערכת הבריאות תקרוס (אלפי אזרחים יצבאו על בתיה"ח, שגם ככה כורעים תחת העומס), אך מצד שני לא באמת יודעים מה ההשלכות הבריאותיות של שפעת החזירים. האם ההתרשמות שלי נכונה בעיניך? אודה לך על הבהרת הסוגייה מבולבלת נ.ב גם הפרסומים בנוגע לכך שמי שיידבק אלה הצעירים והבריאים לא ממש מרגיעים, כי אז אף אחד לא יכול לדעת האם הוא בסיכון לחלות ואלי אף למות.

שלום אזרחית מבולבלת, אני יכול להבהיר רק את עמדתי, ולא את עמדתם של אנשים / גורמים אחרים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות