מדוע הריון בקבוצת סיכון ואיזה פעילות מניעתית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/08/2009 | 13:28 | מאת: מודאגת מאוד

מדוע דווקא נשים בהריון הן בקבוצת סיכון? בהריון הקודם שלי הייתי הרבה יותר בריאה מאשר במצב רגיל ולא חליתי בכלל (לרוב אני תמיד מתקררת ונדבקת בשפעות), כך שזה לא נשמע לי הגיוני. איזה פעילות מניעתית יכולה לעשות אישה בהריון? האם חיסונים נגד שפעת רגילה עוזרים? האם נכון שמומלץ לקחת חיסון נגד דלקת ריאות? האם יש תרופות מסוימות שניתן לקחת כפעולה מניעתית? תודה, המודאגת

שלום מודאגת מאד, 1. כבר במגפות שפעת קודמות נמצא שנשים הרות מפתחות יותר (מנשים בריאות לא הרות) את סיבוכי המחלה. יש להניח שהדבר נובע מחסר חיסוני זמני המלווה את ההריון. 2. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה בנגיף מומלץ לנשים הרות, כמו גם לכלל האוכלוסיה, להתרחק ככל האפשר מאנשים חולים ולהקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים תכופה במים ובסבון). 3. לא מומלץ בשלב זה לנשים הרות לקחת טיפול מונע ב'טמיפלו', ואין בידנו מידע על בטיחותו של החיסון העתידי כנגד מחלה זו, ו/או על יעילותו. 4. משרד הבריאות ממליץ לנשים הרות להתחסן כנגד 'שפעת עונתית'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות