הריון ושפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/08/2009 | 21:30 | מאת: רקפת

אני בשבוע 14 להריון.כשהייתי בשבוע 5+6 הייתי בביקור בניו יורק.לאחר חזרתי,הופיעו אצלי סימני שפעת:נזלת,כאבי גרון ושרירים.מכיוון שהחום לא היה יותר מ37.8 הרופא אמר שזה לדעתו רק וירוס.התופעות חלפו לאחר 4-5 ימים ללא טיפול.רציתי לדעת: א.האם ניתן היום לערוך בדיקת דם או משטח שתקבע אם אכן נדבקתי בזמנו בשפעת החזירים? ב.האם ידוע על סיכוי לפגיעה בעובר בשלב מוקדם כל כך של ההריון?ואם כן איזו פגיעה תיתכן?

שלום רקפת, 1. תיאורטית ניתן לבצע בדיקת דם (סרולוגיה) לנגיף 'שפעת החזירים', אך בדיקה זו איננה מקובלת ואיננה זמינה. 2. אין בידנו מידע אמין על השפעת הנגיף הנ"ל על העובר (אך משפעות קודמות אנו יודעים שלא מדובר בנגיף בעייתי במיוחד מבחינה זו). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות