שפעת החזירים ואסטמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/08/2009 | 21:14 | מאת: גלי

שלום רב ד"ר, אני בת 31 . אסמתית אך לא מטופלת בטיפול מונע אלא רק ע"י ונטולין בעת הצורך ואינהלציות .לרוב לא סובלת מהתקפים אלא רק לפעמים בעונות מעבר . היום התחלתי לחוש מעין קוצר נשימה קל (אינני מעשנת) אין לי חום בנתיים ולא נזלת או כאבי גרון. האם ישנה אפשרות שנדבקתי בשפעת החזירים ? האם זה נכון שאסמתים נמצאים בקבוצת סיכון . אני אודה לך באם תוכל להסביר באיזה מצב של קוצר נשימה עליי לחשוד שזו שפעת החזירים אם בכלל..כי אני לא יודעת אם להתייחס לזה כקוצר נשימה רגיל או שעליי לגשת לרופא. אשמח לתשובתך, גלי

שלום גלי, 1. התיאור שלך איננו מתאים ל'שפעת החזירים' (בעיקר בגלל היעדר חום ותסמינים אחרים האופיניים לשפעת). 2. חולי אסטמה נכללים ב'קבוצת הסיכון' לפתח את סיבוכי המחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות