תסמינים קלים-הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/08/2009 | 10:05 | מאת: רעות

שלום רב, האם יכול להיות שאשה בהריון תתמודד עם שפעת החזירים בתסמינים קלים (ללא פיתוח חום גבוהה במיוחד)? ואף תפתח נוגדנים? האם בתהליך כזב יש סיכון כלשהו לעובר? האם הוירוס/החיידק עשוי לסכן את העובר? ולא משנה מה עוצמת המחלה? תודה, רעות

שלום רעות, 1. רוב הנשים ההרות שחולות ב'שפעת החזירים' מחלימות מהמחלה ללא סיבוכים, וכמובן שבתקופה זו הן גם מיצרות נוגדנים כנגד הנגיף. 2. השפעת הנגיף הזה על העוברים עדיין לא ברורה, אך ידוע משפעות עונתיות ("רגילות") קודמות שהוא בד"כ איננו גורם להם נזק כלשהו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות