תקופת זמן ההדבקות - בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/08/2009 | 09:44 | מאת: עינת

שלום, חבר לעבודה גילה סימני המחלה ביום שישי אחרון (לא וודאי שזו שפעת החזירים אולם הוחלט ללא בדיקת אבחון לתת לו תרופה מונעת בגלל סיכוי סביר ביותר) וכעת הוא בבידוד בביתו. פעם אחרונה ששהיתי במחציתו וישבתי על ידו היה ביום חמישי בצהריים. אני בהריון, ורציתי לדעת 1. מתי סיכוי סביר שה"סכנה" חלפה ולא נדבקתי ממנו? 2.האם נדרש לנקוט כעת באמצעים סטרילים (כגון ניקוי.חיטוי המקום שלו) אף על פי שלא מגיע לעבודה ועברו כמה ימים מהיום שהיה? תודה מראש, עינת

שלום עינת, 1. זמן הדגירה של המחלה הוא בין יום לשבוע (דהיינו אחרי שבוע מהמגע האחרון עמו תוכלי להעריך את מצבך). 2. אינני יודע ממה מורכב "המקום שלו" (שולחן, כסא, מחשב, מסמכים וכד') אך עקרונית מומלץ לנקות גם את האזור הזה (אך אין צורך ב"חיטוי"). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות