האם זו השפעת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/08/2009 | 09:33 | מאת: נוני

בני חייל חזר אתמול עם נזלת חריפה (סובל בד"כ מנזלת אלרגית) שעול וחום 38.6 עלי לציין שבנוסף לאלרגיות הוא אסמטי. אתמול היה במרפאה של הצבא וקיבל ימי מחלה (ג') היה עם חום גבוה ול"ד נמוך. מתלונן על כאבי שרירים וכאבי ראש. לא נעשתה לו בדיקת דם. איך אנחנו יכולים לדעת האם זו שפעת חזירים? האם מעבר למורידי חום יש טיפול נוסף? אני חוששת שבגלל היותו אסמטי (כרגע עם התקף פעיל). מה עלינו לעשות? תודה

שלום נוני, תיאור מחלתו של בנך מתאים, בין השאר, גם ל'שפעת החזירים', אך ללא ביצוע בדיקה מיוחדת (משטח אף-לוע) למחלה זו לא תדעו זאת בוודאות. המלצתי- אם הוא לא משתפר לחזור לבדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות