נוגדנים לשפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/08/2009 | 08:25 | מאת: רותי

האם לאם שחלתה בשפעת החזירים, מצויים בחלב האם שלה נוגדנים לשפעת החזירים? אם כן, מתי מתחילים להיות אצלה הנוגדנים, האם גם בתחילת ההדבקות מהשפעת עוד פני שהספיקה לחלות בשפעת? וכן האם הנוגדנים האלו הם גם בבחינת תרופה עם תינוקה חלה במחלה ולא רק חיסון המונע את המחלה לפני שנדבק ממנה?

שלום רותי, 1. מספר ימים/שבועות לאחר תחילתה של מחלה זיהומית נוצרים בדמה של האם נוגדנים. 2. חלק מהנוגדנים של האם יכולים להיות מופרשים גם בחלב שלה. 3. נוגדנים אלו מעניקים הגנה מסוימת (אך לא מושלמת) לילוד היונק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות