ITP, טחול ועוד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2009 | 14:15 | מאת: אילנה

שלום, אני מועמדת לכריתת טחול עקב ITP. קניתי את שלושת החיסונים לפני שבועיים אבל בגלל כל מיני מנהלות לא יכולתי להתחסן והחיסונים אוחסנו במקרר ביתי (שהטמפרטורה הכתובה בו היא 4 מעלות). האם יתכן שפגעתי ביעילות החיסון? האם כדאי פשוט לרכוש חיסונים חדשים? והאם היית ממליץ לחכות (אם זה אפשרי מבחינת ה-ITP) עם הניתוח עד שתחלוף המגיפה הנוכחית?

שלום אילנה, 1. מומלץ לך להיתחסן לפני הניתוח, ואני לא רואה סיבה לדחות אותו רק בגלל 'שפעת החזירים'. 2. את שאלותייך בנושא איחסון החיסונים אני מליץ לך להפנות לרוקח/ת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות