שפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2009 | 11:22 | מאת: שלי

אני בהריון בחודש חמישי . שאלתי היא : כיצד ניתן למנוע הדבקות במחלה ? מהם התסמינים הראשונים לשפעת החזירים, שמדליקים נורה אדומה ובעיקבותיהם יש ללכת להיבדק ? באם כדאי לבטל נסיעות לחו"ל ( אני אמורה לטוס לטורקיה בחודש הקרוב )?

שלום שלי, 1. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה ב'שפעת החזירים' מומלץ להתרחק ככל האפשר מאנשים חולים, ולהקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים במים ובסבון לעיתים קרובות). 2. תסמיני השפעת הם חום, נזלת, כאבי גרון, שיעול, קוצר נשימה, כאבי שרירים ועוד. 3. אין בידי מידע על כך שסיכויי ההדבקה במחלה יהיו בחודש הקרוב גבוהים יותר בטורקיה מאשר בישראל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות