הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2009 | 10:50 | מאת: חלי

היי, מה הופך את הנשים בהריון לרגישות יותר לשפעת החזירים? למה המחלה עלולה לגרום להן? איך נדבקים במחלה? האם מדובר בוירוס? איך אתם ממליצים לנו להמנע מהדבקות במחלה? האם ברגע שאישה הרה נדבקת במחלה אוטומטית מיילדים אותה? סליחה על "מבול" השאלות, הנושא פשוט מטריד מאוד את חברותיי ואותי...

שלום חלי, 1. 'שפעת החזירים' נגרמת ע"י נגיף שעובר בקלות דרך בני אדם דרך ההפרשות של דרכי הנשימה העליונות (עיטוש, שיעול וכד'). 2. במהלך הריון יש דיכוי זמני של מרכיבים שונים של מערכת החיסון. 3. רוב הסיבוכים של 'שפעת החזירים' בהריון מתבטאים בדלקת ראות קשה ובאי ספיקה נשימתית. 4. לשמחתנו, רוב הנשים ההרות שנדבקים בנגיף הנ"ל מחלימות ממחלתן ללא סיבוכים. 5. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה בנגיף מומלץ להתרחק ככל האפשר מאנשים חולים ולהקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים תכופה במים ובסבון). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות