עוד קצת שפעת חזירים (מתנצלת)

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2009 | 10:23 | מאת: גלית

האם אסטמה אצל ילדה קטנה יכולה להיות גורם סיכון? אני בהריון בשליש השני וחשבתי להתפטר מהעבודה ולשבת בבית כדי להקטין סיכונים. האם כדאי? מהו אחוז התמותה בקרב נשים הרות? מהו האחוז שנפגע קשה? מהם הסיכויים של העובר להפגע נניח שיגרם לו חס וחלילה נזק מוחי? לגבי המסכה-כתבת שהיא יעילה במקומות כמו בתי חולים- האם מדובר במסכה רגילה? מאיזה סוג כדאי לקנות?

שלום גלית, 1. אסטמה נחשבת כאחד מגורמי הסיכון לפתח את סיבוכי 'שפעת החזירים'. 2. אינני יכול לענות על השאלה האם "כדאי" לך להיתפטר מעבודתך כדי לצמצם את סיכוייך להידבק במחלה. 3. אין בידי מידע סטאטיסטי אמין על סיבוכי המחלה בנשים הרות ובעובריהן. 4. מסכות מסוג N95 נחשבות כיעילות במניעת ההדבקה מחולי שפעת שנראים במוסדות בריאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות