תחילת גן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2009 | 10:05 | מאת: מיכאלה

שלום, ב1 לספטמבר בתי (שתהיה אז בת 11.5 חודשים) תלך לגן בפעם הראשונה, זו ילדה שהייתה איתי בבית ולא הייתה חולה. מעבר לחששות הצפויים שלי שהיא תחלה עם היכנסה לגן, מתווספת לי חרדה איומה לגבי שפעת החזירים, האם היא בסיכון גבוה יותר משום שלא חלתה באף מחלה ויכולה "לתפוס" כמה וירוסים בבת אחת? האם כדאי לחכות עם הגן עוד חצי שנה? האם ישנם צעדי מנע אחרים או כאלו להפחתת חומרת המחלה? תודה!!

שלום מיכאלה, 1. אין זה סביר שילדתך היא בסיכון רב יותר מילדים אחרים בגילה לחלות ב'שפעת החזירים'. 2. אינני יכול לתת תשובה לשאלה האם "כדאי" לך לא לשלוח את בתך לגן ב- 1.9.09 אלא לדחות זאת בחצי שנה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות