השמיניה...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2009 | 01:37 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר הרי שאלותיי: 1. האם החיסונים יגיעו רק בתחילת 2010 או שיש דיבורים על הגעה בזמן קצר יותר? 2. האם כשאתה אומר שהמחלה תישאר מספר שנים אתה מתכוון לזה שבכל שנה זה יהיה משהו אנדמי? או שכבר בשנה הבאה לאחר החיסנים העולמיים המחלה תיהפך לעוד מחלה מני רבות מבחינת המופע והעוצמה? 3. כשיגיעו חיסונים מי לדעתך צריכה להיות קבוצת המחוסנים הראשונה? מה מתכנן בנושא משרד הבריאות? 4. מי מבין אוכלוסיית האנשים הבריאים הוא בסיכון הגבוה ביותר? (להוציא חולים בסיכון כוונתי). 5. האם הדבקה בימים אלו "עדיפה" על הדבקה בשיאו של החורף ומדוע? 6. האם קיים פרוטוקול במדינה כלשהיא המציע ליטול טמפילו באופן פרופילקטי? ואם כן לאילו קבוצות גיל? 7. השאלה החשובה ביותר: האם לאור נסיונך יש מצב שבו בעוד חודש עדיין לא יהיו חיסונים מסובסדים ע"י קופות החולים אך תהיה אפשרות לקנות באופן פרטי? או שחברות התרופות לא יספקו באופן פרטי לבתי מרקחת וכו'? 8. האם תהיה מדינה שתמכור את החיסונים באופן פרטי או שבמקרה הנוכחי כל חיסון מדוד? אשמח לתשובותיך. תודה תודה תודה. ענבר

שלום ענבר, 1. סביר שהחיסונים כנגד 'שפעת החזירים' יגיעו ארצה רק בסוף השנה / תחילת 2010. 2. פנדמיות שפעת קודמות נמשכו מספר שנים, בעוצמות שונות, וצפוי שגם המחלה הנוכחית "תתנהג" באופן דומה. 3. אני מעדיף להמתין להנחיות משרד הבריאות בנוגע לסדרי העדיפות של מתן החיסון כנגד המחלה. 4. כנראה שמבוגרים רבים נדבקו כבר בעבר בנגיף דומה ולכן הם מוגנים יחסית מפני הזן הנוכחי. כתוצאה מכך, עושה רושם שבשלב זה צעירים נוטים יותר לחלות בה. 5. אין ביכולתי לדעת מתי "כדאי" יותר לחלות בשפעת- בקיץ או בחורף. 6. משרד הבריאות איננו ממליץ כיום על לקיחת טיפול מונע כנגד הנגיף. 7. סביר שניתן יהיה לרכוש בעוד כחודש את החיסונים כנגד השפעת העונתית גם בבתי המרקחת (באופן פרטי). 8. בנוגע לחיסונים כנגד 'שפעת החזירים'- עדיין מוקדם לדעת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות