מחלת סרטן ושפעת חזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/08/2009 | 23:55 | מאת: תמי

ערב טוב, אבי חולה במיאלומה נפוצה כרגע הוא ללא טיפול ובאופן יחסי הבדיקות החודשיות שלו תקינות, אך מערכת החיסון שלו כמובן אינה תקינה בגלל המחלה. בימים האחרונים אחיינית שלי (נכדתו) סובלת מחום גבוה וכאבי ראש וגרון ונראה כי התסמינים עלולים להיות מתאימים לאלו של שפעת החזירים. חשוב לציין שאבי נפגש עם הנכדים שלו על בסיס יומיומי. שאלות: האם אבי נמצא בקבוצת סיכון גבוהה יותר לסיבוכים? האם ניתן לבצע את משטח הגרון/אף לאחיינית שלי למרות שאין כרגע חשד לסיבוכים למחלה כדי לוודא אם ניתן להפגיש בינהם או לו. האם מומלץ/אפשר לבצע את הבדיקות שלאר בני המשפחה הקרובה שנמצאים במגע יומיומי? תודה

שלום תמי, 1. אביך נכלל ב'קבוצת הסיכון' לפתח את סיבוכי 'שפעת החזירים'. 2. ניתן (טכנית) לבצע משטח לוע-אף לאחייניתך (ולשאר בני משפחתך) אך לפי המלצות משרד הבריאות אין צורך לעשות זאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות