עד מתי אתבודד?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/08/2009 | 17:50 | מאת: רויטל

היי ד"ר, מאחר ובאתי במגע עם אדם הסובל משפעת חזירים והחלו לי תסמינים דומים- כאבים בכל גופי,כאבי ראש,חום- 38.5,שיעול..סבור רופא המשפחה שלי כי נדבקתי ולפי המלצתו התחלתי בטיפול בטמיפלו. היום זה יומי השני עם הכדורים- הכאבים בגוף פחתו, גם כאבי הראש. פחות משתעלת..נוספה התעטשות קלה אך החום ממשיך לעלות ויורד בעת לקיחת אדויל- מקסימום חום של 38.5. שאלותיי אליך- 1)באם התסמינים נעלמים אט אט מדוע החום אינו חולף? 2)מתי אוכל להפסיק ולהתבודד? (אציין כי יש לי ילדה בת חצי שנה ואני נורא משתדלת לא להמצא בקרבתה) 3)החלה אצלי הזעה לא מוכרת המלווה בריח חריף ורע במיוחד..האם קשורה לנטילת הטמיפלו? לתשובותיך אודה רויטל

שלום רויטל, 1. חום והזעה הם סימנים של שפעת, וסדר "הופעתם" בתחילת המחלה ו"היעלמותם" במהלך ההחלמה מממנה משתנה מאדם לאדם. 2. על פי הנחיות משרד הריאות חולה ב'שפעת הלחזירים' נחשב כמדבק עד 24 שעות מהיעלמות כל תסמיני מחלתו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות