מה הסכנה שבהדבקות בהריון?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/08/2009 | 09:26 | מאת: הילי

ד"ר הלפרין שלום, כולם מדברים על הסכנה של נשים בהריון לחלות בשפעת החזירים. השאלה מהי הסכנה? מאילו בעיות חוששים? מומים לעובר? סיכון לאם? במידה ואישה בהריון נדבקת מה עליה לעשות? אילו בדיקות מומלצות לאורך ההריון? האם גיל ההריון(שבועות) משפיע על הסכנות לעובר? למשל האם מסוכן יותר בתחילת ההריון? תודה על עבודתך הברוכה בקיום הפורום הנ"ל

שלום הילי, סכנת השפעת (ולא רק 'שפעת החזירים') בנשים בהריון היא לא בהכרח לעובר אלא יותר לאם ההרה שעשויה לפתח (בעיקר לקראת סוף ההריון) דלקת ראה קשה ואי ספיקתה נשימתית קשה. לכן לאשה הרה שחולה ב'מחלה דמוית שפעת' מומלץ לפנות מיידית לבדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות