פצעים בפה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/01/2002 | 10:43 | מאת: קומפל

שלום, רציתי לדעת האם יש טיפול לתופעה הגורמת לפצעים מוגלתיים בחלל הפה? פצעים אלו מופיעים אצלי לעיתים קרובות, מה שמפריע לאכול ולעיתים אף לדבר ולצחוק. תודה.

שלום קומפל, התופעה של הופעת פצעים או כיבים מוגלתיים בחניכיים (APHTHOUS STOMATITIS) היא שכיחה, אך רק בחלק מהמקרים מדובר בתהליך זיהומי, למשל ע"י נגיפי הרפס, קוקסאקי, ועוד (ברוב המקרים הסיבה לא ידועה). הטיפול בהם הוא סימפטומטי בלבד- דהיינו בתכשירים מקומיים המכילים חומרים אנטי-ספטיים (=חיטוי) לשמירת הגיינת הפה, אנסטטיים (=מרדימים ומשככי כאבים) ואנטי-איפלמטוריים (=נוגדי דלקת)- שאותם ניתן לרכוש בכל בית מרקחת. הרבה בריאות אפי

27/04/2002 | 23:32 | מאת: אפרת

יש תכשיר טיבעי מעולה העוזר בריפוי האפטות ומונע את הכאב לאחר שעות ספורות.

מנהל פורום מחלות זיהומיות