כפר סבא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/08/2009 | 16:16 | מאת: מרים

שלום לפני כחודשים הופיעו אצלי פצעים אדומים עם ראש מוגלתי באזור הבטן. טופלתי באוגמנטין ובפוסידין, והפצעים המשיכו להופיע. אז נערכה בדיקה מעבדית לזהוי החיידק .החיידק שאובחן הוא aeruginosa וקבלתי אנטיביוטיקה מתאימה בשם ofloxacin .מאז אני כבר מקבלת את האנטיביוטיקה הנ"ל בפעם השלישית, ועדיין יש צמיחה של פצעים חדשים אומנם מעטה, אך קיימת.מבקשת לדעת, האם זה הטיפול היחיד האפשרי, שכן קראתי שהחיידק הוא עיקש ומסוכן .

שלום מרים, בחיידק הפסוידומונאס ניתן לטפל (במידת הצורך) בסוגי אנטביוטיקה שונים, אך בעייתך הבסיסית (הסיבה להופעת הפצעים שלך, ואופיים) לא ברורה לי ואני ממליץ לך להפנות את שאלתך לרופא/ת עור. הרבה בריאות אפי

07/08/2009 | 17:08 | מאת: מרים

שלום אכן זאת הייתה גם המחשבה שלי, והפורום של רופאי העור המליץ לפנות לפורום למחלות זיהומיות. התופעה היא באמת בעור, אבל יש כאן כפי הנראה זיהום, שמשום מה האנטיביוטיקה, על אף התאמתה, טרם הצליחה להדבירו. והשאלה היא האם הטיפול היחיד הוא האטיביוטיקה, או שאפשר לערוך בדיקות נוספות שיתנו תמונה ברורה יותר שתכוון לטיפול ממוקד יותר ואולי גם יעיל יותר.

מנהל פורום מחלות זיהומיות