החלשות מערכת החיסון כתוצאה ממלריה ושפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/08/2009 | 14:24 | מאת: דנה

שלום רב, אחייני בן ה 4 סבל בדצמבר שעבר (7 חודשים) ממחלת המלריה בצורה קשה הכללה אישפוז ממושך. היום הוא העלה חום (39). שאלתי היא: 1. האם יש פגיעה במערכת החיסון לאורך זמן המעלה את הסיכוי להידבקות בשפעת החזירים. 2. האם לגשת לעשות ספירת דם/תרבית (כמובן שהפחד הוא להידבק במוקדים/חדרי מיון). תודה רבה רבה!!! דנה

שלום דנה, אין זה סביר שמי שסבל (והחלים) ממלריה לפני 7 חודשים יהיה- כתוצאה מכך- בעל סיכויים גבוהים יותר כיום לחלות ב'שפעת החזירים'. המלצתי לאחיינך- לו יש עתה 39 מעלות- היא להיבדק ע"י רופא/ת ילדים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות