מונו בדם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/03/2002 | 15:23 | מאת: לי

כבר שנתיים מצויין לי בתשובות של בדיקות הדם סעיף בשם" mono%" והתוצאה היא 7.6 כששאלתי את רופא המשפחה מה זה מונו הוא אמר שאלו סימנים בדם שהיתה לי מחלת הנשיקה. (למרות שאני לא זוכר שהייתי חולה במשהוא יותר חזק משפעת) וכמובן שאף אחד לא איבחן אותי בעת המחלה. בבדיקת הדם האחרונה עלתה לי התוצאה של המונו בדם ל- 10.8. הרופא טוען שזה שולי. אני לא מבין למה היא עלתה? אני לא מבין למה זה עדיין נמצא אצלי בגוף? האם יש לזה השלכות? האם אני יכול לקדם את ההעלמות המוחלטת של זה? מה הסטטוס של המונו בכלל? מה זה המונו? לתשובתכם אודה

שלום לי, מונוציטים (MONOCYTES) הם סוג של כדוריות לבנות הנמצאות בדמו של כל אחד מאיתנו. מספרם יכול לעלות במחלות או במצבים שונים, חלקם זיהומיים וחלקם לא, אך אין עליה כזו מבטאת, בהכרח, תחלואה עכשווית (או תחלואה בעבר) במחלת הנשיקה (INFECTIOUS MONONUCLEOSIS), או תחלואה כלשהי!. כמובן שלא ברור לי, ע"ס המידע שמסרת לי, מהי הסיבה הספציפית שלך לעליה במונוציטים לכ- 10%. אם הדבר מטריד אותך, תצטרך לבקש מהרופא שלך לעשות ברור בכוון זה. התחלה טובה לכך היא הסתכלות ישירה (ע"י רופא המטולוג) על משטח דם שנלקח ממך כדי לוודא כי המספר הנ"ל, המדווח ע"י מכשיר ספירת דם מכני ואוטומטי, הוא באמת נכון. הרבה בריאות אפי

11/03/2002 | 21:31 | מאת: לי

ראשית, אודה על תשובתך אנסה לפרט, לפני כשנתיים היתה לי תקופה בה הייתי מאד עייף וחולה, לא היתה סיבה ספציפית נראת לעין, וגם לא ניתגלתה אצלי איזושהי מחלה קשה יותר משפעת. לקראת סוף התקופה עשיתי בדיקות דם שבהן יצא לי לראשונה סעיף המונו והכמות שלו כאמור היתה 7.6 , הרופא אז אמר לי שיכול מאד להיות שהיתה לי מחלקת הנשיקה וכעת אני מבריא ממנה. התקופה הרעה מאחורי, אך למרות זאת ובמפתיע, עלה לי אחוז המונו בדם בבדיקת הדם האחרונה ל- 10% וזה מאד מטריד אותי כיוון שאני נמצא בתקופה טובה יחסית, ועברתי את החורף ללא שפעת. אני לא מבין מה קורה ובכלל מה המדד של המונו, מינימום ומקסימום? אשמח אם תענה לי במהרה תודה מראש

מנהל פורום מחלות זיהומיות