האם לא כדאי לחסן את כולם נגד דלקת ריאות ??

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/08/2009 | 10:35 | מאת: גולן

שלום , הבנתי שכל מקרי המוות מפעת החזירים , היו על קרע של סיבוכים בדרכי הנשימה של החולה . האם לא כדאי לחסן כנגד דלקת ריאות - חיסון שכבר קיים , ויעילותו מוכחת וידועה , כדי שאם כבר יחלו במחלה , הסיבוך לא יהיה על רקע של דלקת ריאות , ובכך למנוע את אותו סיבוך ?? או שמא , חיסון זה יקר מדי בשביל המדינה ??

שלום גולן, בהתיחסותו למגפת 'שפעת החזירים' ממליץ משרד הבריאות לחסן כנגד חיידק הפנוימוקוקוס (= דלקת ראות) את אוכלוסיית היעד של החיסון הזה. בנוגע לחיסון אנשים נוספים כנגד החיידק הנ"ל (ועלותו של מבצע היתחסנות כזה)- אני ממליץ לך להפנות את שאלתך למשרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות