חשש מהדבקות בזמן הריון + חיסון נגד שפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/08/2009 | 14:58 | מאת: מאור

במקום עבודתו של בן זוגי התגלה מקרה של שפעת החזירים (אותו אדם נמצא כרגע בבידוד) - האם ניתן לבקש מקופ"ח להבדק ליתר בטחון למקרה של הידבקת? אני חוששת מאוד מכיון שאני בחודש שמיני להריון. הבנתי שלוקח לנגיף מס' ימים לדגור עד שמופיעים הסימפטומים. כמו כן- האם מומלץ להתחסן בחיסון נגד שפעת רגילה? (האם הוא יכול להיות יעיל גם בהקשר של שפעת החזירים?) האם כרוך סיכון בחיסון בזמן הריון? האם מומלץ גם לבן הזוג להתחסן גם? תודה רבה מראש

שלום מאור, 1. אם אין לך חום או סמני מחלה אחרים אין הצדקה לבצע אצלך - בשלב זה- בדיקה ל'שפעת החזירים'. 2. לכשיגיעו ארצה החיסונים נגד השפעת העונתית- חיסונים שלא ימנעו את 'שפעת החזירים'- יפרסם משרד הבריאות הנחיות למי בדיוק מיועד החיסון הזה (ומהן הסיכונים הכרוכים בקבלתו). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות