חיסון נגד דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/08/2009 | 11:07 | מאת: אמא של הריונית

ד"ר אפי שלום באחת מתשובותיך כתבת שאותן נשים בהריון שמתו מסיבוך של שפעת החזירים בארה"ב, הסיבוך היה דלקת ריאות. מכיון שעדיין אין חיסון ספציפי לשפעת החזירים האם לא הגיוני לחסן את כל הנשים בהריון בחיסון נגד דלקת ריאות ובכך לפתור את הפחד מפני סיבוכים? תודה על תשובתך אמא מודאגת של הריונית

שלום אמא של הריונית, ההצעה שלך נשמעת הגיונית (אם כי לא בהכרח ישימה- היות ואינני יודע אם בטיחותם של החיסונים ה ק י י מ י ם נבדקה בהריון), ואני ממליץ לך להעביר אותה למשרד הבריאות (שממליץ כיום לתת את החיסון כגד חיידק הפנוימוקוקוס לקבוצות חולים אחרות). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות