חיסון לשפעת רגילה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/08/2009 | 09:15 | מאת: פיפא

שלום רב קראתי שמומלץ שנשים בהריון יתחסנו לשפעת הרגילה בנוסף לכל הפניקה מהשפעת החזירים. אני ילדתי לפני שלושה חודשים, והתחסנתי במהלך ההריון לשפעת ה'רגילה', האם התינוק כעובר קבל ממני את הנוגדנים דרך השילייה? ואם לא האם מותר לחסן תינוק בן 3 חודשים לשפעת רגילה? האם הנוגדנים יכולים לעבור גם דרך ההנקה? בקיצור האם עלי לחסן את תינוקי או שהוא מוגן לפחות חלקית מעצם היותו עובר כשהתחסנתי ותינוק יונק עד לפני חודש? תודה ושבת שלום פיפא

שלום פיפא, 1. תינוקך אמנם קיבל ממך (דרך השלילה) נוגדנים כנגד 3 זני השפעת (ה'רגילה') שנכללו בחיסון של העונה שעברה, אך הנוגדנים המעטים הללו יעלמו מדמו בקרוב. 2. ההנחיות של משרד הבריאות בנוגע לקבוצות שלהן יומלץ לתת חיסון כנגד השפעת ה'רגילה' בעונה הקרובה עדיין לא פורסמו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות