טחול ופנמוווקס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 23:37 | מאת: אסף

שלום רב דוקטור אני בן 35 בגיל 2 עברתי כריתת טחול מלאה בשל טראומה , קיבלתי לראשונה פנמוווקס לפני עשר שנים ועוד זריקה לפני חמש שנים . רופאת המשפחה אמרה לי כי אפשר לקבל פנמוווקס רק פעמיים בחיים וזהו . האם היא צודקת ?, מה זה אומר שאם תוקף אותי עכשיו איזה פנמוקוק אני תוך כמה שעות בבעיה מאוד קשה ? ,אין פתרון אחר ? עוד זריקה עוד טיפול ? משהו ? אני מאוד מאוד מפחד . תודה מראש

שלום אסף, לאנשים במצבך מומלץ לקבל שתי זריקות פנוימווקס (שאמורות להעניק להם חיסון כנגד מספר זני פנוימוקוקוס לכל החיים). הרבה בריאות אפי

06/08/2009 | 20:04 | מאת: אסף

תודה על תשובתך , אז הבנתי נכון אין עליי לעשות שבר כעת , ולמעשה החיסונים שקיבלתי יגנו עלי כל החיים מפני רוב הפנמוקוקים ?

מנהל פורום מחלות זיהומיות