CMV - לחוצה המשך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 22:23 | מאת: שרון

שלום תודה על תגובתך המהירה . ת\זכורת אני בשבוע 34 אמנם אין הכפלת הנוגדנים מעידה על הדבקות משנית וודאית אך אינה פוסלת, ואינני רואה סיבה אחרת להכפלה פי 2.5 בנוגדנים מאפריל עד יולי 09 האם יש משהו בבדיקות הדם שיכול להצביע על הדבקות משנית? או ריאקטיבציה? האם ניתן לעשות מי שפיר בשבוע מתקדם זה? אם אלך למומחה לזיהומים האם יוכל להציע לי דרך נוספת לבדוק זאת? ממתינה לתשובה ותודה מראש, שרון

שלום שרון, לא מקובל לבצע בדיקת מי שפיר ל- CMV בשבוע 34 להריון (בעיקר בגלל שלא ברור מה אפשר לעשות עם התוצאה?). ...וכמובן שאת מוזמנת לפנות למומחה/ית למחלות זיהומיות כדי להתייעץ עמו/ה. הרבהב ריאות אפי

06/08/2009 | 06:18 | מאת: שרון

אתה יכול לשער מה יכול לגרום לעלייה בנוגדנים? אם חלילה מוצאים כי העובר נפגע במי שפיר , אפשר לשקול הפסקת הריון לדעתי האם אני טועה? שואלתי שאלה נוספת- האם בבדיקות דם שגרתיות שביצעתי כל חודש - לו נדבקתי האם אני אמורה לראות סימנים בתוצאות מסויימות בבדיקות חוץ מלימפוציטים נמוכים? תודה מראש שרון

שלום שרון, 1. אחת הסיבות השכיחות ל"עליה" כזאת היא טעות מעבדה, או שימוש ב'קיטים' שונים בשתי הבדיקות. 2. אני לא מכיר מושג כזה שנקרא 'הפסקת הריון' בשבוע 34. 3. בדיקות שגרה אינן יכולות לרמוז בצורה מספקת על זיהום משני ב- CMV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות