פסאודומונס עמיד בפני כל אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 16:52 | מאת: סמדר

שלום שבתי השבוע אחרי 9 שבועות של אשפוז אחרי שעברתי ניתוח שאחריו התגלה אצלי פסאודומונס שהוא עמיד בפני כל אנטיביוטיקה. הזיהום הגיע גם לצלעות ולא רצו כמובן לנתח אותי שוב כדי להמנע מזיהום נוסף ואמרו לי שהזמן בעצם ירפה את זה האם כך הדבר? האם נתקלת בכזה חיידק ונמצא לזה פתרון מהיר יותר? נכון לעכשיו זה מאוד מאוד כואב כאילו כל העצמות של שבורות. אשמח לקבל עצה סמדר

שלום סמדר, יש חיידקים רבים שנמצאים (בבדיקות השיגרה) כעמידים לכל סוגי האנטביוטיקה נבדקים במעבדה המיקרוביולוגית ה'רגילה', אך בד"כ ניתן למצוא להם אלטרנטיבה (למשל סוג חדשני של אנטיביוטיקה) שלא נבדקת בבדיקות השיגרה. המלצתי- לפנות לבית החולים שבו בודד ממך החיידק הנ"ל כדי לברר אפשרות זאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות